Ontwerpen van logo

NEDERLANDSE TAALSCHOOL LUSAKA ZAMBIA

NEDERLANDSE TAALSCHOOL LUSAKA ZAMBIA

Nieuw logo voor de Nederlandse Taalschool in Lusaka Zambia

 

Project

De Nederlandse Taalschool Lusaka (NTSL) in Zambia heeft mij gevraagd of ik een nieuw logo voor de school wilde ontwerpen.

De Nederlandse Taalschool Lusaka (NTSL) verzorgt onderwijs in de Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) aan Nederlandstalige kinderen in Lusaka. De school bestaat op dit moment uit 43 leerlingen tussen de 3 en 16 jaar. Naast het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is er dit jaar ook een peutergroep van start gegaan voor kinderen vanaf drie jaar.

Het nieuwe logo moest een moderne, strakke uitstraling hebben en tegelijkertijd speels ogen en niet te kil overkomen. Aangezien er op de school kinderen met zowel een Vlaamse als Nederlandse achtergrond zitten heb ik ervoor gekozen een oranje basiskleur te kiezen die is samengesteld uit het Belgisch rood en het Nederlandse oranje.

Beide landen worden in het klein weergegeven op de landkaart terwijl het land waar de school zich bevindt, Zambia, een prominente plek op de kaart inneemt en duidelijk zichtbaar is binnen het logo.

Het logo zal gebruikt worden binnen de uitingen vanuit de school als logo op briefpapier, rapporten en op de online media zoals de website.

Voor dit project heb ik gewerkt met:
* Trello als projectplanner
* Affinity Designer, voor het ontwerpen en bewerken van het logo

 

<< Portfolio

WAARMEE KAN IK JE HELPEN?

Ik kom graag met je in contact!

Heb je een interessant project waarin ik wellicht waarde kan toevoegen?

Neem gerust contact op via:

E-mail

Top