Responsive webdesign

TYROSINEMIAFOUNDATION.org

TYROSINEMIAFOUNDATION.org

Responsive website voor Tyrosinemiafoundation.org

 

Project

De Tyrosinemia Foundation heeft mij benaderd voor het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe website. Deze stichting heeft als doel om fondsen te werven voor het realiseren van onderzoek naar de ziekte Tyrosinemie. Met een nieuwe website wil de stichting meer mensen bereiken.

Naast het werven van fondsen moet de website ook een plek worden waar bezoekers informatie kunnen vinden over deze ernstige stofwisselingsziekte. Het moest op de website mogelijk zijn om gemakkelijk nieuwe informatie toe te voegen, zelf pagina’s te wijzigen en bijvoorbeeld nieuwe onderzoeken te kunnen delen.

Het ontwerp van de website moest fris, strak en toch aansprekend zijn. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de website op verschillende devices zoals tablet, smartphone en pc geopend kan worden. De basiskleuren die gebruikt zijn in het ontwerp komen vanuit het logo van de stichting. Op basis hiervan hebben we een aantal accenten toegevoegd om het geheel iets levendiger te krijgen.

De stichting is gevestigd in Nederland maar heeft als doel alle Tyrosinemie patiënten te ondersteunen en fondsen voor internationaal onderzoek te werven. De website is dusdanig gemaakt dat het een meertalige website betreft die op termijn naast Nederlands en Engels ook andere talen kan bevatten.

Naast het moderne uiterlijk en de toegankelijkheid op verschillende devices was het van belang dat bezoekers van de website de mogelijkheid hebben om een donatie te schenken. Hiervoor was het van belang dat niet alleen Nederlandse bezoekers gebruik kunnen maken van iDeal maar dat ook internationale bezoekers de mogelijkheid hebben om met creditcard of Paypal een bedrag over te maken.

Webdesign

Om het voor de beheerder van de website mogelijk te maken zelf de content van de website te beheren en in de loop der tijd eventuele aanpassingen of uitbreidingen mogelijk te maken hebben we ervoor gekozen om Wordpress als basis voor de website te gebruiken.

Voor de responsive website heb ik gebruik gemaakt van:
* Foundation van Zurb als basis Framework
* Wordpress 4.9.4
* Mollie integratie als betaalgateway
* Sketch, voor het maken van de wireframes en mockups voor het ontwerp
* Affinity Designer, voor het bewerken van de afbeeldingen
* Komodo Edit, mijn vertrouwde code editor

 

<< Portfolio

WAARMEE KAN IK JE HELPEN?

Ik kom graag met je in contact!

Heb je een interessant project waarin ik wellicht waarde kan toevoegen?

Neem gerust contact op via:

E-mail

Top